„Vzdělaná občanská společnost“ na Slovensku utrpěla druhou zdrcující volební porážku v řadě. Její příslušníci začínají hořekovat nad „ruským vlivem a lhaním“ a vyhrožovat „odpůrcům“ slovenské liberální demokracie.

10.04.2024

Příčiny porážky jsou mnohem prostší.

  1. Prezidentských voleb se na Slovensku nemůže účastnit korespondenční volič. Liberální voliči a jejich hlasy ze slovenských cintorínů (hřbitovů) pak občanským kandidátům chybí. Prezidentská volba totiž korespondenční volbu neumožňuje. Při parlamentních volbách to ale možné je a při posledních parlamentních volbách volilo více než 60 000 "Slováků" korespondenčně a skoro všichni jako zázrakem volili Progresívne Slovensko a to díky tomu získalo navíc dva mandáty do Národnej rady (celkem 150 členů). S tím bude muset občanská společnost muset rychle něco udělat. Živí a fyzicky existující slovenští voliči totiž převážně volí proti liberální demokracii…. a na ně nelze spoléhat!
  2. Ve firmě Eset nešel el. proud a tak nebylo možné volby patřičně "ohlídat". Jak pravil před poválečnými volbami ve Francii a Itálii, kde se očekávalo drtivé vítězství komunistů, ale "zázrakem" vyhrály jiné strany, J.V. Stalin, "není důležité, kdo jak volí, ale kdo počítá hlasy"…… V liberálních demokraciích to platí stejně. Stačí si připomenout prezidentské volby v Rakousku, muselo se volit 3x, než byl zvolen "správný kandidát" občanské společnosti. Zapomínat nelze ani na "volby" v Berlíně v roce 2021, které se musely pro rozsáhlé volební podvody dvakrát opakovat. V liberální demokracii totiž není volební účast 150% ze 100 % možných nic nemožného a jen populisté a proruští agenti to zpochybňují.

Slovensko bohužel čeká doba temna a zimy. 

Ve vládních budovách nebude kvůli nedostatku podpory LGBT++ politiky v zimě teplo. 

Neziskovkáři budou hladovět, protože jim zlá vláda odstřihne granty a dotace. 

Hladovět budou i pokrokoví umělci bez talentu a novináři propagandisté občanské společnosti. 

Bude to doba zlá a neutěšená.

Noro. L. Blava, autor je spisovatel a humorista

Korespondenční slovenský volič tentokrát stranám pokroku chyběl, bohužel jeho hlasy zůstaly na slovenských cintorínoch….